Heb je nu hulp nodig? Je kunt anoniem bellen of chatten met 113. De hulplijnen zijn 24/7 geopend. Klik hier voor meer informatie.

Materialen

Het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg heeft verschillende materialen ontwikkeld die je kan gebruiken of verspreiden. Hieronder zie je welke. Je kunt de materialen hier downloaden en/of bestellen. 

Bestel onze Routekaart

Deze routekaart ondersteunt professionals en vrijwilligers in het contact met mensen die mogelijk gedachten hebben aan zelfdoding.

Op de voorkant worden de stappen van de ‘route’ toegelicht: ‘herken de signalen’, ‘stel dé vraag’, ‘luister, toon begrip en vraag door’ én ‘zoek samen hulp’.

Op de achterkant staan do’s en don’ts in gesprek, voorbeeld vragen en informatie over instanties die kunnen helpen. 

Klik hier om de routekaart te downloaden.

 

Bestel onze poster 'Praten lucht op!'

Tijdens onze roadtrip afgelopen week deelden we op verschillende locaties onze posters uit. Vanaf nu zijn ze ook te bestellen voor uw locatie! Dat kan heel eenvoudig door even een mailtje te sturen naar: fbeijers@metggz.nl.

Download de ansichtkaart

Stuur deze ansichtkaart als steuntje in de rug aan iemand waar je je zorgen over maakt. Ook kun je de ansichtkaart opsturen als bedankje aan iemand die belangrijk voor je is en naar je luistert.

Klik hier om de ansichtkaart te downloaden.

 

Download de factsheet Suicide en financiële problemen

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. Het is dus cruciaal dat professionals en vrijwilligers in de sociaal-economische sector alert zijn en weten hoe te handelen bij signalen van suïcidaliteit. Deze factsheet geeft informatie en tips hoe zelfmoordpreventie te integreren in de dagelijkse praktijk.

Klik hier om de factsheet te downloaden.

Video's